CATEHISMUL BISERICII ORTODOXE PDF

Catehism · Contact. parohia Invierea Domnului Casa Romana biserica ortodoxa romana Hayward nebotezati, indiferent de varsta sau de sex, care doresc sa se curateasca de pacatul stramosesc si sa devina membrii ai Bisericii lui Hristos. INTRODUCERE ÎN CREDINŢA ŞI VIAŢA BISERICII ORTODOXE has ratings and 14 Catehismul ne spune că nu ne-am născut pentru nimic altceva. Preasfințitul Părinte Ioan Casian de Vicina, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele două Americi a slujit Sfânta Liturghie la biserica „ Sfânta.

Author: Dok Tygosida
Country: Cyprus
Language: English (Spanish)
Genre: Marketing
Published (Last): 5 March 2006
Pages: 300
PDF File Size: 7.76 Mb
ePub File Size: 15.57 Mb
ISBN: 169-7-58426-809-5
Downloads: 30650
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Mubei

Bogat sau sarac, rege sau rob, intelept ori analfabet, toti parasim aceasta viata intr-o zi si ortocoxe prezentam inaintea lui Dumnezeu Care ne va judeca, randuindu-ne rasplata cuvenita. Noul Testament este practic o singura carte, caci se refera la un subiect central de la prima pana la ultima pagina.

Organizand Fundraisinguri Organizand Ora de Cafea.

Candela aprinsă: Catehismul Bisericii Ortodoxe

Cumparand online prin portalul parohie i. Cei doi devin prin aceasta Taina un singur biwericii. Isaia, Ieremia, Iezechiel, Daniel. Exista o insemnata parte istorica in cartile legiuitoare si profetice, asa dupa cum exista si profetii in primele doua categorii de carti. Cine este chemat sa pazeasca neintinate textul Sfintei Scripturi si autenticitatea Sfintei Traditii? Valeriu Gafencu – Sfantul Inchisorilor.

Sfintirea Caselor la Boboteaza

Prin epistolele Apostolilor primim explicarea adevarurilor fundamentale cuprinse in Evanghelii. Daca doriti sa va fiti informati saptamanal despre activitatile duhovnicesti si sociale din parohia si comunitatea romaneasca, va rugam sa trimiteti emailul dumneavoastra.

Termenul “aghiasma” vine de cuvantul grecesc “aghiasmos”, care isi are originea in cuvantul “aghios” sfant. Cand face sfintirea apei, preotul se roaga ca: Cartea Psalmilor ocupa un loc important intre toate celelalte carti. Evanghelie este traducerea cuvantului grecesc evanghelion, care inseamna veste buna sau buna vestire. Insa acest cuvant nu este aici intrebuintatin sensul lui cantitativ, ci in sensul calitativ, adica semnificatia lui nu se refera la mai multe carti, ci la carti mai presus de orice carte, carte situata in varful piramidei tuturor cartilor din lume.

  M3A78-EM MANUAL PDF

Asa cum, din mila si din dragoste de oameni, Hristos a primit infasarea in scutece, la fel a primit si taierea imprejur dupa trup.

INTRODUCERE ÎN CREDINŢA ŞI VIAŢA BISERICII ORTODOXE

Dar sunt si alte multe lucruri pe care le-a facut Iisus si care, daca s-ar fi scris cu de-amanuntul, cred ca lumea aceasta n-ar cuprinde cartile ce s-ar fi scris. Botezul este Taina prin care omul primeste iertare de pacatul stramosesc si de pacatele personale. Pastrarea Sfintei Ortpdoxe si a Sfintei Traditii neintinate este, in primul rand, datoria ierarhiei bisericesti. E de dorit ca toti cei care locuiesc in casa in care se va savarsi sfestania, sa se spovedeasca si sa se impartaseasca.

Duminica dupa Nasterea Domnului.

Sfintirea Caselor la Boboteaza. Este cuvant grecesc si inseamna: Sa va taiati imprejur si acesta va fi semnul legamantului dintre Mine si voi. Sfantul Ioan Evanghelistul intareste aceasta cand spune: Fragmentul corespunzator din Vechiul Testament este urmatorul: Intre ele se gasesc si unele epistole ale Apostolilor care cuprind numai o singura pagina de carte tiparita. Domnul Iisus a spus: Chiar Domnul Iisus, care a spus in prima Sa cuvantare: Pe scurt, din Evanghelie primim cunoasterea adevarurilor fundamentale ale credintei, adevaruri ce se refera la Mantuitorul nostru si la mantuire.

Putem, in functie de importanta, iar nu de dimensiunile lor. Sustinand finaciar parohia prin donatii Donand bani pentru fondul General sau pentru diferitele proiecte. Pentru ca S-a nascut si a trait intr-un anumit mediu, El a respectat toate randuielile si obiceiurile de atunci.

Mitropolia Ortodoxă Română a celor două Americi | Doxologia

Ioan Maximovitch – Duminica 23 dec. Cand un crestin a murit, rudele acestuia de multe ori trec prin momente de deruta, intrucat apar pareri si biseeicii diferite in legatura cu datinile ce inconjoara ceremonia inmormantarii. Icoane a Maicii Domnului Inchinarea la Sfintele Moaste ale Sfantul Ioan. Liturghie a Taierii Imprejur Pentru slujba sfestaniei, crestinul trebuie sa aseze o masuta orientata spre rasarit, pe care va pune: Cumparand produse de la magazinul bisericesc.

  ERISTICKA DIJALEKTIKA PDF

Parohia Ortodoxa Romana Invierea Domnului din nordul Californiei, slujeste comunitatea romaneasca din imrejurimile orasului Hayward, San Francisco si este situata la adresa: Sfanta Scriptura Biblia arata ca atunci cand “omul merge la locasul sau de veci”, trupul trebuie “sa se intoarca la catehismyl cuma a fost, iar sufletul sa se intoarca la Dumnezeu Care l-a dat” Eccleziastul 12, Despre cum i-a invatat Dumnezeu pe oameni ca prin legea vesnica a Dreptatii sa se pregateasca pentru dobandirea Legii Iubirii prin Hristos Mantuitorul.

Dimpotriva, curatenia vietii lui sfinteste mediul care-l inconjoara. Mai mult, Psaltirea este cea mai importanta carte de rugaciuni din Biblie. Casatoria ca legatura pe viata intre un barbat si o femeie, se intemeiaza pe faptul ca numai impreuna alcatuiesc umanitatea completa. Maslu – Sambata 22 decembrie la Aflam ca toate fagaduintele pe care Dumnezeu le-a facut oamenilor in Vechiul Testament s-au implinit si ca toate profetiile de la Adam incoace s-au adeverit in persoana lui Iisus Hristos.

Ele sunt de nedespartit. El a poruncit si s-au zidit Psalm5. Care sunt izvoarele prin care putem ajunge la cunoasterea credintei sau a Descoperirii lui Dumnezeu?