CODUL OCUPATIILOR DIN ROMANIA 2011 PDF

Oct 24, Romanian term or phrase: aruncător din cate am cautat eu nu exista aceasta meserie in CLASIFICAREA OCUPAŢIILOR din ROMANIA. Codul Penal al Romaniei, actualizat , prin Legea / (“legea micii anumite functii, ori pentru exercitarea unei profesii, meserii sau altei ocupatii. December (15 articles); November (22 articles); October (20 articles); September (18 articles); August (9 articles); July (22 articles).

Author: Turn Kigat
Country: Comoros
Language: English (Spanish)
Genre: Art
Published (Last): 24 August 2008
Pages: 191
PDF File Size: 13.43 Mb
ePub File Size: 3.35 Mb
ISBN: 915-6-27573-236-8
Downloads: 14600
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kazraran

Reabilitarea nu are ca urmare obligatia de reintegrare in functia din care infractorul a fost scos in urma condamnarii ori de rechemare in cadrele permanente ale fortelor armate sau de redare a gradului militar pierdut. Referent de specialitate marketing. Toate mijloacele folosite in cadrul regimului executarii pedepselor privative de libertate trebuie sa contribuie la reintegrarea in societate a celor condamnati si la prevenirea savarsirii de noi infractiuni de catre acestia.

Grupa de baza face parte din Grupa majora 2 – Specialisti in diverse domenii de activitate Subgrupa majora 26 – Specialisti in domeniul juridic, social si cultural Grupa minora – Specialisti in domeniul social si religios Corespondenta ISCO Sectiunea III Infractiuni specifice aviatiei si marinei militare.

Clasificarea Ocupaţiilor din România | Romanian to English | Law (general)

Starting with the 1st of JanuaryHG no. Term search Jobs Translators Clients Forums.

Fermieri a caror productie este destinata consumului propriu. Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si nedepunerea armei sau a munitiei in termenul fixat de lege la organul competent, de catre cel caruia i s-a respins cererea pentru prelungirea valabilitatii permisului. Daca fapta prevazuta in alineatul precedent a produs pagube importante economiei nationale, pedeapsa este detentiunea pe viata sau inchisoarea de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor codkl.

Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza incredintarea unui inscris care serveste pentru dovedirea starii civile ori pentru legitimare sau identificare, spre a fi folosit fara drept.

  AT-SBX908-00 SWITCH PDF

Daca suspendarea conditionata este revocata sau anulata, se executa numai partea de pedeapsa ramasa negratiata. Termenele aratate in alin. Sanctionarea tentativei, tainuirii si favorizarii.

Cand prin faptele prevazute in alineatele precedente s-a produs o tulburare in activitatea de transport pe calea ferata sau un accident de cale ferata, pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 15 ani, iar in cazul cand s-a produs o catastrofa de cale ferata, pedeapsa este inchisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi. Fapta care a adus vatamare mai multor persoane atrage raspunderea penala, chiar daca plangerea prealabila s-a facut sau se mentine numai romannia catre una dintre ele.

Cor 2013 Clasificarea Ocupatiilor Din Romania

Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare. Daca maximul special este neindestulator, in cazul inchisorii se poate adauga un spor de pana la 5 ani, care nu poate depasi o treime din acest maxim, iar in cazul amenzii se poate aplica un spor de cel mult o treime din maximul special.

Exista recidiva si in cazurile in care una dintre pedepsele prevazute in alin. In cazul in care faptele prevazute in alineatele precedente au avut consecinte deosebit de grave, pedeapsa este inchisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi, iar daca s-a produs moartea uneia sau mai multor persoane, pedeapsa este detentiunea pe viata sau inchisoarea de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi.

Afisarea hotararii de condamnare se realizeaza in extras, in forma si locul stabilite de instanta, pentru o perioada cuprinsa intre o luna si 3 luni.

Monthly Archive

Clasificarea ocupatiilor din Romania se aplica in toate domeniile de activitate economica si sociala si este obligatorie pentru toate organele administratiei publice centrale si locale, unitati bugetare, operatori economici, indiferent de forma de proprietate, organizatii patronale, sindicale, profesionale si politice, fundatii, asociatii si alte persoane fizice si juridice care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei, la completarea documentelor oficiale ori de cate ori se cere precizarea ocupatiei.

  INTRODUCTION TO THERMAL SYSTEMS ENGINEERING SOLUTION MANUAL PDF

Specialisti in domeniul juridic neclasificati in grupele de baza anterioare. Operatori la masini si instalatii destinate fabricarii produselor chimice. Pedeapsa se stabileste, dupa caz, potrivit regulilor de la concursul de infractiuni sau recidiva. Cu pedeapsa prevazuta in alin.

Clasificarea Ocupaţiilor din România

Continutul pedepsei complementare a interzicerii de a participa idn procedurile de achizitii publice. Daca pierderea bunului pentru patrimoniul sau pentru fondul prevazut in alineatul precedent a fost pricinuita prin savarsirea unei fapte care constituie prin ea insasi o alta infractiune, pedeapsa este cea prevazuta de lege pentru infractiunea savarsita, al carei maxim ocupatiilpr majoreaza cu 3 ani.

In cazul masurilor de siguranta de aceeasi natura si cu acelasi continut, luate potrivit art. Caps Fall to Predators. Divulgarea secretului care pericliteaza siguranta statului. Propaganda consta in raspandirea, in mod sistematic, sau in apologia unor idei, conceptii sau doctrine cu intentia de a convinge romxnia de a atrage noi adepti.

Post Your ideas for ProZ. In acest caz insa, liberarea conditionata nu poate fi acordata inainte de executarea efectiva a cel putin jumatate din durata pedepsei cand aceasta nu depaseste 10 ani si a cel putin doua treimi cand pedeapsa este mai mare de 10 ani.

Analisti programatori in domeniul software neclasificati in grupele de baza anterioare. Sustragerea de la executare, dupa inceperea executarii pedepsei, face sa curga un nou termen de prescriptie de la data sustragerii.